petek, 11. november 2011

Optimizacija spletnih strani

Si za vaše internetne strani želite, da bi bile visoko uvrščene v internet iskalnikih, bi privabljale čim več ciljnih torej dejanskih kupcev, da bi bile najdene pod mnogimi ključnimi besedami, bi lahko sami preverjali in spremljali učinke ter rezultate optimizacije? Optimizacija spletnih strani oziroma Seo (Search Engine Optimization) je v času porasta internet strani in visoke konkurenčnosti vitalnega pomena, saj omogoča dobro najdenost vaše internet strani v iskalnikih, kar posledično pomeni več obiska in večjo prepoznavnost internet strani.

Mnogi se zatekajo kar k plačljivi promociji spletnih strani, vendar se dolgoročno kot najkvalitetnejši in najbolj produktiven izkaže obisk spletnih strani preko spletnih iskalnikov. Prednost optimizacije spletne strani je tako tudi v enkratnem plačilu, kajti ko je stran optimizirana in dobro uvrščena v iskalnikih, obisk na vaše strani dobivate kontinuirano in brezplačno. Z odločitvijo za storitev optimizacije spletne strani boste pridobili dobro in stabilno uvrstitev v spletnih iskalnikih, strokovno pomoč pri izbiri najučinkovitejših ključnih besed povezanih z vašo storitvijo, umestitev ključnih besed na spletne strani, ki je pomembna tako za iskalnike kot za bralce vaše spletne strani, dovršeno celostno optimizacijo spletnih strani, možnost spremljanja rezultatov in učinkov optimizacije.


Kaj sploh je optimizacija spletnih strani in zakaj jo podjetje potrebuje?

Optimizacija spletnih strani oziroma angleško "Search Engine Optimization (SEO)" danes predstavlja postopek priprave spletnih strani na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com, najdi.si, ...) čim bolj učinkovito najdejo. To pomeni, da se ob kakovostni optimizaciji internetnih strani določena spletna stran za izbrane ključne besede v internet iskalnikih uvrsti čim višje med ponujenimi rezultati. Na dobro uvrstitev v iskalnikih vpliva vrsta pravil, ki jih je potrebno upoštevati že pri samem postopku zasnove sending flowers in izdelave spletnih strani. Ker danes samo kvalitetna optimizacija spletnih strani ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, je potrebno tudi oglaševati na internet iskalnikih.


Čemu je pomembna dobra optimizacija spletne strani

Kakovostna optimizacija spletnih strani je ključnega pomena za občutno povečanje obiska vaših spletnih strani. Samo pravilno izbrane ključne besede prinesejo ciljne obiskovalce. Obisk z iskalnikov je daleč najkvalitetnejši obisk spletnih strani in je brezplačen.Ali ste vedeli, da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?, da 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran z najdenimi rezultati?, da večino obiska vaših spletnih strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?


Se lahko optimizacije spletnih strani lotim sam?

Optimizacija internet strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani. Na trgu številni ponudniki ponujajo in obljubljajo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije spletnih strani. A žal je tako, da se za dejanskim procesom optimizacije spletnih strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v spletne strani.Škodljiva optimizacija spletne strani lahko privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev.Nekateri od pomembnejših faktorjev dobre optimizacije:

• pravilna izdelava internet strani (kodiranje),
• prava izbira ključnih besed,
• pravilna umestitev ključnih besed v spletne strani.


Tako je zelo pomembno, da je optimizacija strani opravljena kvalitetno in strokovno. Že v postopku izdelave spletnih strani je potrebno upoštevati postavitev ključnih besed in fraz, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu postopka izdelave je potrebno s stranko narediti še končno optimizacijo spletnih strani za izbrane besede in to brezplačno.Optimizacija se obravnava individualno, tako da se na podlagi pogovora ter pričakovanj stranke opredelijo cilji. Glede na slednje se določijo stroški, ki so vezani na rezultat končne optimizacije.

Ni komentarjev:

Objavite komentar