četrtek, 14. april 2011

Pirati s Karibov

Včasih so pirati ropali in kradli ladje, sodobni pirati pa kradejo tekste. Slovenska foušija res nima meja. Ko te začnejo kopirati, krasti tvoje tekste, vsaj veš, da si na pravi poti. Ko celo konkurenca oglašuje na tvoj keyword oz ime podjetja, pa še posebej.

Razumljivo je, da sodoben uporabnik, ki preživi na internetu po 8 ali več ur na dan in prebere temu ustrezno količino podatkov, se mu zazdi, da so nekateri teksti in ideje njegove. Besedilo, poslan obrazec vas ne zavezuje k ničemur je ponarodel, star pa je že najmanj 10 let. Se strinjam, da ni ravno višek poezije, vendar je nastal v času, ko pri nas še ni bilo spletnih agencij in inštitutov ter zavodov za oglaševanje, izdelovanje, nate... in smo tekste pisali izdelovalci strani.

Na spletni strani copyscape.com lahko preverite ali tudi vas kopirajo.

3 komentarji:

  1. poslan obrazec vas ne zavezuje k ničemur -- je najbrž nastal še v času papirantih obrazcev ...

    OdgovoriIzbriši
  2. No, kar se tiče uporabe keyworda in imena konkurenčnega podjetja, lahko tudi sami kaj o temu poveste. "Prepričan sem, da ostala podjetja, kot je npr. Novisplet, ravno tako" ...

    OdgovoriIzbriši
  3. Se nisva razumela. Pojdite na google in vtipkajte 1ainternet, ali bvdesign, novisplet, itd in si oglejte podjetje, ki oglašuje na te keyworde. Mimogrede 1A internet je registrirana blagovna znamka. To je nekaj popolnoma drugega, kot omeniti konkurenčno podjetje v postu.

    OdgovoriIzbriši