ponedeljek, 26. september 2011

Iskalnik na spletni strani

Iskanje z Googlom je užitek. Ne glede na to, kaj napišemo v iskalno vrstico, nam skoraj vedno ponudi rezultate, po Googlovo, SERP (Search Engine Results Page). Se pravi rezultati iskanja. Včasih boljši, včasih slabši. Primer dobrega iskanja in rezultatov je tole. izdelava spletnih strani Se pravi, vedno dobite prave rezultate. Ravno zato je Google iskalnik najboljši iskalnik.

Kar je dobro pri iskanju z Googlom, pa je slabo pri iskalnikih po spletnih straneh. Že dolgo ni več moderno imeti iskalnik po spletni strani. To gre nekako v čas s števci na spletni strani. Še posebej je to problem, če ta iskalnik nič ne najde, kar se pogostokrat zgodi. Še večji problem je, če se npr. ukvarjate s prodajo sončnih elektrarn, pa iščem po vaši strani solarna elektrarna ali solarne celice in iskalnik nič ne najde. Zagotovo grem iskat drugam.

Predno si omislite iskalnik na spletnih straneh, preverite ali ga vaši obiskovalci res potrebujejo. Imate res toliko vsebin, da jih logičen in urejen meni ne bi mogel dostojno predstaviti?

Ni komentarjev:

Objavite komentar