torek, 08. junij 2010

Prvi na Googlu? Si upate biti?

Stranke vse pogosteje prihajajo z idejami, le kje jih dobijo?, da bi bilo fino biti prvi na Googlu. Pa so pripravljeni biti prvi na Googlu? Tega vprašanja si ne zastavi nihče.

Prvi na Googlu
Predpostavimo teoretično, da se ukvarjate s sanacijami objektov. Naredimo vam stran in v določenem času vas spravimo na prvo mesto na iskalnikih. Primer tukaj >> Obe naši stranki tako Saning international, kot GMS Medved sta pripravljena na prvo mesto in verjetno uspeta zadovoljiti vsa povpraševanja, težava nastane, če podjetje ne uspe zadovoljiti vseh povpraševanj ali še slabše, če na povpraševanja sploh ne odgovarja več. Pot navzdol je trnova in pristanek je lahko zelo trd. Ker konkurenca ne spi in ima pred sabo samo en cilj, spraviti vas dol.

Konkurenca pa je samo dobrodošla, saj nas vse vzpodbuja, da smo še boljši, se trudimo in da ima kupec res karseda dober končni produkt. Kajti vsi smo na nek način kupci proizvodov in storitev.

Namig: Nihče vam ne more, in tudi mi vam ne, zagotoviti prvega mesta na spletnih iskalnikih. Lahko pa vam zatrdimo, da se potrudimo po najboljših močeh in uporabimo vse svoje znanje. Pa se malo sprehodite po naših izdelanih spletnih straneh in preklikajte naše številne zadovoljne stranke. Videli boste, da so velika večina za svoje ključne besede zelo visoko na iskalnikih.


Na zgornji sliki je prikaz iskanja na treh spletnih iskalnikih hkrati. Tako lahko vidite, kako za svoje ključne besede rangirate na Yahoo-ju, Bing-u ter Google-u. Če imate čas, se lahko tudi sami poigrate na naslovu http://www.mysearchoff.com/ Pa veliko zabave!

5 komentarjev:

 1. Zelo zanimivo stališče in v tovrstnih primerih resnično drži, da kdor visoko leta, lahko nizko pade. Vsekakor je strankam dobro obrazložiti tudi to plat zgodbe.

  OdgovoriIzbriši
 2. Dejstvo je, da je optimizacija en ZELO velik pojem. Nekatera podjetja mu žal še niso dorasla. To pomeni le eno, da svojim strankam ne morejo zagotoviti mesta, ki so ga plačala.

  Mislim, da ni dovolj, "se bomo potrudili po naših najboljših močeh" - kako potem zgleda, ko pride stranka, ki ste ji prodali 1. mesto na google.com, do vas čez 3 mesece in reče: "Hej, kaj je to sedaj, sploh nismo več na prvi strani?!?!". Vi pa: "Potrudili smo se po naših najboljših močeh".

  OdgovoriIzbriši
 3. Vidim, da mešate pojma izdelava spletnih strani ter optimizacija spletne strani.

  Nihče ne more zagotoviti prvega mesta na iskalnikih in tudi mi ga ne, ker smo pač podjetje, ki se vedno drži dane besede, zato našim strankam ne obljubljamo optimizacije spletnih strani na drugačen način, optimizacije z rezultatom.

  Kot rečeno se potrudimo po najboljših močeh. Da je ta moč velika, pričajo naše številne zadovoljne stranke na prvih mestih.

  OdgovoriIzbriši
 4. Pozdravljen Simon,

  ja toöno tako je kot si napisal, kar pa ne pomeni da to ni možno. Od tega kje bo stala neka stran ni samo odvisno od tega kakšno je besedilo in kakšni so iskalni nizi. Temveč je še veliko drugih reči, na primer kako hitro se stran naloži, razmerje besedilo in slike ter multimedija in, in, in, še kaj.
  Ne si mislit da Googl vse raskrije kako doseči pozicijo na prvi strani.
  Jaz bom rekel tako, da je treba konkureno neprestano spremljati in ji onemogoči da vas prehiti ali celo izrine.

  OdgovoriIzbriši
 5. Se strinjam s tabo fajercajg. Ponavadi je še tako, da če Google nekaj reče, da ni, potem je ravno obratno. Nekaj časa je veljalo, da Google tako in tako ne upošteva meta keyword oznak v kodi, pa ga ni bilo junaka, ki bi si upal izpustiti keywords-e.

  OdgovoriIzbriši