nedelja, 08. november 2009

Podjetje za izdelavo spletne strani

Izdelali vam bomo spletne strani na katere boste ponosni. Naša izkušena ekipa izdelovalcev spletnih strani bo z vami 24-ur dnevno, dokler ne posežemo po zvezdah. Besede kot so: kakovostna izdelava spletnih strani - učinkovite spletne strani - spletne strani, ki prinašajo dobiček - si upate zmagati? - zagotovili vam bomo višje uvrstitve na internetnih iskalnikih - večja prodaja - več povpraševanj - več - več ...

Splet je poln takšnih in drugačnih izdelovalcev spletnih strani. Ste opazili, kako je postalo nagovarjanje potencialnih strank, kar nekako enotna mantra? Vsi pišejo enako, uporabljajo iste fraze, besedne zveze, včasih celo popolnoma iste stavke. Torej, kako izbrati podjetje, ki bo izdelalo vaše nove spletne strani? Preprosto! Američani imajo dobro pravilo, kako izbrati podjetje s katerim poslovno sodelujejo. Tako podjetje mora imeti stacionarno telefonsko številko in faks! Smešno? Niti ne, to je le dokaz, da je podjetje stabilno, posluje v redu, da je na trgu že dlje časa in je torej vredno zaupanja.


ekipa 1a internet izdelovalci spletnih strani
Se pravi pri izboru podjetja za izdelavo spletnih strani igra vlogo tudi taka malenkost, kot je telefon. GSM ni vreden zaupanja. Še manj pa seveda 'skrivanje' za besedami naša ekipa, sodelavci, naši izkušeni strokovnjaki, mi vam bomo postavili, namestili, uredili, ...

Podjetje, ki se ukvarja izključno z izdelavo spletnih strani in kjer zadaj resnično stoji ekipa izdelovalcev internet strani, se ne skriva za populističnimi izjavami. Pravtako "naša ekipa izkušenih izdelovalcev" na sliki, ne deluje preveč znano. Ker fotka seveda ni kupljena na shutterstocku, temveč je narejena v delovnem okolju.

Referenčna lista podjetja, ki vam bo izdelalo vaše nove spletne strani ali vam bo stare prenovilo, je čista, urejena in pregledna. Spletne strani se normalno odpirajo, so delujoče, povezave na spodnjem delu spletnih strani, pa povezujejo nazaj na izdelovalca spletnih strani.

Registracija, gostovanje domen in vzdrževanje spletnih strani je prav tako eden od pomembnih dejavnikov pri izbiri izdelovalca spletne strani. Pravilen postopek izdelave spletnih strani je tak:

1. registrira se spletni naslov, domena
2. izdelajo se spletne strani
3. spletne strani se naložijo in gostujejo na strežnikih

Postopek izdelave spletne strani ne zajema samo enega človeka. V izdelavo so vključeni vsi, od komercialista, grafičnega oblikovalca, tekstopisca, mojstra za .css in .html ter strokovnjaka za optimizacijo internetnih strani. Seveda na koncu še administratorja, ki vaše nove spletne strani pravilno umesti na strežnike. V primeru, da manjka le eden od zgoraj naštetih členov v dolgi verigi ljudi, ki se ukvarjajo z vašo spletno stranjo, je končni rezultat vprašljiv.

Pri nas takih podjetij ni veliko, morda 5 - 6, vse ostalo pa so "one man bandi". Bi si želeli, da "one man band" ureja tako pomebno zadevo, kot je urejanje in postavitev vaših spletnih strani? Najbrž ne.

Za izbor vašega izdelovalca spletne strani, ni dovolj, da ima všečno spletno stran z GSM-om napisanim nekje ob strani. Tudi kruh in mleko nikoli ne kupujete preko GSM-a, pa bi se za tako kompleksno zadevo, kot je spletna stran dogovarjali z nekom preko mobilca?

5 komentarjev:

 1. Zanimiv "članek".
  Dejansko stvar, ki jo zagovarjate je, da je bolje imeti več ljudi, ki manj znajo kot pa enega, ki obvlada vse?
  Firmi, ki potrebuje "mojstra za HTML" ne bi nikoli, pod nobenim pogojem zaupal izdelavo svoje spletne strani. HTML je pa ja osnova vsega spletnega! Naziv "mojster za HTML" je ekvivalenten nazivu "mojstru za pomakanje čopiča v barvo".
  Mobitel je le telefon, ki ga lahko nosiš s sabo kamorkoli greš.
  Meni se zdi to veliko bolj zanesljivo, kot pa stacionarni telefon.
  Faks? Malo zastarelo, ne? Morajo tudi uporabljati pisalne stroje za pisanje besedil?

  Sramota!

  OdgovoriIzbriši
 2. Kdo pa govori o tem, da imamo več ljudi, ki manj znajo.

  V novem Playboyu piše v zanimivi kolumni, da smo še pred časom ponosno hodili z mobiteli naokoli in si v 99% osebo lahko priklical na telefon, danes temu ni tako. Mobitel ni več zagotovilo, da bom kličočega tudi dejansko dobil.

  Stacionarni telefon je samo neka garancija, da je podjetje resno in da resno posluje. Mobitel, ki pa ga nosite v žepu, ga lahko tudi 'zgubite' mar ne? Še posebej, če vas najedajo tečne stranke, ki bi želele imeti opravljen kakšen popravke na spletni strani.

  OdgovoriIzbriši
 3. stacionarni telefon lahko tudi odklopim... je to drugače? mobilni telefon lahko prijavim kot izgubljen in dobim novo cifro oz. če zamenjam št. jo moram objaviti

  OdgovoriIzbriši
 4. Lahko ga odklopite, vendar resno podjetje, ki se ima namen ukvarjati z dejavnostjo ne bo odklopilo telefona, katerega številko stranke npr. že poznajo.

  Pri stacionarenm se tudi vidi, kdo je lastnik, pri mobitelu žal ali na srečo ne. Mobi na kartico in že se lahko greste biznis.

  OdgovoriIzbriši
 5. resna debata :-)

  OdgovoriIzbriši