četrtek, 26. april 2012

Najem spletne strani, da ali ne?

Najem spletne strani, danes nekako popularna zadeva, vendar samo med podjetji, ki ne mislijo resno. Če mislite resno, potem najem spletne strani ni prava rešitev.

Pa ker je čas denar, samo nekaj zadev:

- najete strani niso narejene za vas, so kot avto, ki ga najamete in ima sedež in volan nastavljen za žensko visoko 160 cm,
- na dolgi rok najem spletne strani niti ni tako poceni in če mislite resno, je lastna spletna stran vsekakor edina prava rešitev, tudi avto ne najamete, ampak ga enostavno kupite. Ko vam ne odgovarja več, ga zamenjate z novejšim, boljšim.
- spletna stran, ki naj bi ugajala 100 drugim podjetjem vsekakor ni za vas, ker vi niste podjetje, kot 100 drugih. Najprej so se tam prodajale rože, sedaj naj bi se šli računovodske storitve, ne bo šlo.

Brez začetnih stroškov, brez vzdrževanja, brez vezav, brez tveganja, ... je tudi brez učinka. Če želite imeti učinek od spletnih strani, bo treba vanje tudi nekaj vložiti. Kaj in na kakšen način postaviti spletno stran, katero podjetje je pravo za vas, to boste morali oceniti sami.

Stvar najema strani ali ne, je čista matematika. Ponavadi je poceni kupovanje, kupovanje na obroke, na odloge plačil, dražje kot pa plačilo v enkratnem znesku. In spletna stran za podjetje ni več samo muha enodnevnica ali "must have" samo zato, ker jo ima konkurenca in jo moramo imeti še mi, ampak je lahko za podjetje dodaten prodajni kanal. Še vedno je tako, da podjetniki na spletne strani gledajo samo kot na dodaten strošek. Tudi na mobilno telefonijo smo na začetku gledali, kot na dodaten nepotreben strošek, danes pa si poslovanja brez Mobitela ne predstavljamo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar