petek, 21. maj 2010

Izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje - Naj zaupam oponaševalcem?

Bi raje vozili BMW ali BYD-a? Odgovor sledi malce nižje.

Ko si najboljši, te kopirajo. Brez tega ne gre. Dobre kopirajo že od 'pamtiveka'. Ko se je prvi jamski človek 'nasprejal z deodorantom, počesal lase in zajahal bizona' pa naprej.
kopiranje copyright
Vprašanje se pojavi, ali zaupati tako kompleksno in pomembno stvar za vaš posel, kot je izdelava spletne strani ter unikatno grafično oblikovanje predloge oponaševalcem, ali tistemu, ki krči nove poti? Bi raje vozili BMW-ja ali BYD-a? Kaj pa je to BYD? Točno!

Naj mi izdela spletno stran BMW ali BYS oz. BYD ali kar pač že je? Saj odgovor verjetno niti ni potreben.
Na zunaj oponaševalec zgleda skoraj tako kot original, vendar je bistvo očem skrito.

P.S. BMW je ponavadi malce dražji, kot BYD. Vendar je vreden svojega denarja. Kaj pa vi vozite?

6 komentarjev:

 1. js vozim korejca, je kej narobe ?

  OdgovoriIzbriši
 2. koliko je BMW vreden svojega denarja, koliko pa je precenjena znamka bi se dalo debatirat ... pa mislim glede avtov - glede strani imate point ;)

  OdgovoriIzbriši
 3. Se strinjam, da je BMW precenjen in ga sam ne vozim, kar pa se tiče izdelave spletnih strani, je pa tako, da če neka firma vlaga v razvoj produktov, najnovejši strežniki, izobraževanje kadrov na vseh področjih od administriranja strežnikov, do marketinga, same izdelave in optimizacije spletnih strani, se nekdo, ki samo kopira in sledi enostavno ne more kosati. Ker bo vedno samo kopija originala.

  OdgovoriIzbriši
 4. Res, da je BMW precenjen, samo je pa to močna znamka (vsaj v imenu, če ne drugače). Naj ga še tako ali tako kopirajo, pa nihče ne bo izpodrinil originala. Enako je pri ostalih zadevah, tudi spletnih straneh.

  OdgovoriIzbriši
 5. Zdrav trg se temu reče. V vsaki stvari na tem svetu so kopije.

  Poznamo tudi kopije, ki so boljše od originala.

  Kar se pa spleta tiče, pa v Sloveniji ne moremo na roke preštet tiste, ki so vredni kopiranja - ker tudi oni kopirajo.

  Npr.: Ko se spreminja urbana podoba spletne strani, se to ne zgodi v Sloveniji, temveč tam, ko je trg večji in so s tem tudi oblikovalci mnogo bolj podprti s svojimi inovativnimi designi.

  Toplo vodo že imamo. Strežnike znamo dokupovat. Naredit svoj cms. Konec koncev je pa dejstvo, da konkurenca vedno bo. Kar je dobro - v bistvu je super.

  OdgovoriIzbriši
 6. Da se navežem, res je super, da je konkurenca, kajti šele takrat vidiš, kako dober v bistvu sploh si.

  OdgovoriIzbriši