četrtek, 14. april 2016

Robotizacija in avtomatizacija delovnih procesov

Razvoj robotizacije in avtomatizacije delovnih procesov se je v zadnjih letih zelo razvil. Programske opreme "robot" je programska aplikacija, ki posnema dejanja človeka v stiku z uporabniškim vmesnikom računalniškega sistema. Na primer, izvedba vnos podatkov v SAP sistema - ali celo popolno end-to-end poslovnih procesov - bi bila tipična dejavnost robot programske opreme  robot programska oprema deluje na uporabniški vmesnik (UI) v. na enak način, da se človeška bi; To je pomemben odmik od tradicionalnih oblik integracije IT, ki so bile v preteklosti na podlagi vmesniki za programiranje aplikacij (ali API-jev) - to se pravi, oblike machine-to-stroj za komunikacijo, ki temeljijo na podatkovnih slojev, ki delujejo na arhitekturne plasti pod UI.

Zgodovinski razvoj [uredi]
Kot obliko avtomatizacije, je enak koncept bila približno za dolgo časa v obliki zaslona strganje vendar RPA se šteje za pomemben tehnološki razvoj te tehnike v smislu, da se pojavljajo, ko bodo nove programske platforme so dovolj zreli, odporno , prilagodljivo in zanesljivo, da bo ta pristop je sprejemljiv za uporabo v velikih podjetjih digitalna transformacija  (ki bi bili sicer naklonjeni zaradi ugotovljenih tveganj za kakovost in ugled).

Za ponazoritev, kako daleč je tehnologija razvita od svoje zgodnje oblike na zaslonu strganje, je koristno, da preuči primer zgoraj v enem akademsko študijo. Uporabniki ene platforme na Xchanging - globalno podjetje s sedežem v Združenem kraljestvu, ki zagotavlja poslovno obdelavo, tehnologije in javnih naročil storitev po vsem svetu - anthropomorphized svoj robot v sodelavca imenom "Poppy" in celo povabil "njen" na božični zabavi. kot ponazoritev morda služi za dokazovanje ravni intuicije, sodelovanje in enostavnost uporabe sodobnih RPA tehnoloških platform, ki vodi njihovi uporabniki (ali "trenerji"), da se nanašajo na njih, kot bitja, ne pa abstraktnih programskih storitev. "Številka free" narava RPA (opisano spodaj) je le ena od številnih pomembnih funkcij diferenciranja RPA vs zaslon strganje. vir wikipedia

Ni komentarjev:

Objavite komentar