četrtek, 29. marec 2018

Menjava plinskih kotlov in peči

Razmišljate o menjavi plinskega kotla ali peči za bolj cenovno optimalno ogrevanje? Potem so toplotne črpalke prava izbira. Če imate novogradnjo, potem pride v poštev tudi talno električno ogrevanje, ki ima dober izkoristek napram klasičnemu radiatorskemu ogrevanju.

Zaradi novih zahtev in predvsem drugačne klime v stanovanjih (zrakotesnost), se danes kot etažne peči praviloma uporabljajo kotli na prisilni vlek in kondenzacijske peči. V osnovi je princip delovanja glede zagotavljanja svežega zraka pri obeh enak. Menjava plinskega kotla je projekt s katerim si na dolgi rok zagotovite nižje stroške ogrevanja. Ponavadi so novi ogrevalni sistemi tudi predmet Ekosklad subvencij. Svež zrak namreč priteka po koaksialnem dimniku ali po dodatni cevi. Po notranji cevi izhajajo dimni plini ven, po zunanjem plašču cevi pa peč s pomočjo posebnega ventilatorja črpa zrak iz zunanje okolice. In gorenje poteka popolnoma neodvisno od zraka v stanovanju, gre praktično za zaprto izgorevalno komoro.

Za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode lahko namenite tudi do 55 odstotkov denarja, ki ga namenite za energijo. Zato lahko zamenjava kotla predstavlja velik prihranek v razliki pri mesečnih odhodkih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar