četrtek, 05. maj 2011

Preko XXX izdelanih internet strani

Zaupa nam že več kot 36 podjetij. Izdelali smo preko 200 spletnih strani. Več kot 300 zadovoljnih strank. Preko 400 izdelanih unikatnih strani. Naše storitve uporablja že preko 1000 strank. Več kot 3000 kupcev. Preverite zakaj nam je zaupalo že 10.000 podjetij in posameznikov. 500.000 obiskovalcev! Pol Slovenije kupuje pri nas. 3 miljone za ... Oops! Saj nas je samo 2 miljona.

Sploh koga prepričamo s takimi in podobnimi hvalospevi? 200 strani, 300 strank, 1000 uporabnikov? Sam sem naprimer izdelal že preko 400 spletnih strani. Kaj sploh šteje kot spletna stran? Je to domena in na njej obešen tekst velikosti A4 s sliko ali dvema? Ali je to stran z vsaj 3-emi različnimi jezikovnimi prevodi, dnevno svežimi novicami, fotogalerijo, kontaktnim obrazcem in še kaj? Kot npr. tole. Če je to nek standard za spletno stran, potem jih tudi sam nisem izdelal 400, ampak samo kakih 100, in tudi številke kot so 400, 1000 izdelanih strani postanejo malo realnejše.

Ob pisanju te objave sem po dolgem času malo pokukal med reference naših konkurentov. Posla bo, hvalabogu, dovolj. Se pa sprašujem, v kakšni branži delujemo, če eno boljših podjetij na področju izdelave spletnih strani, lomi krizo s 400.000 letnimi prihodki? Je izdelava spletne strani, ki stranki mesečno nosi preko 10.000 EUR čistega dobička, res vredna samo 400, 500 EUR? Za to razvrednotenje krivim vlado. S subvencijami za samozaposlene navidezno zmanjšuje brezposelnost, posledično pa je razvrednotila samo IT panogo. Kaj bo pa počel 20-letni mulc? Odpre s.p., pobere 4.000 EUR subvencij in se gre izdelavo vrhunskih spletnih strani. Ta s.p. seveda, čez 1 leto zapre. To kupčkanje ne koristi nikomur. Mar bi teh 4k evrov raje subvencionirali vsakega novega zaposlenega, kot je že bilo včasih. Na ta način bi 20-letni mulc prišel v podjetje, ki na trgu že deluje, ima krog svojih strank in po enem letu ne bi bil na cesti in delal na črno. Škoda res. Za nas politika ne bo prirejala evropskih razpisov, odpirala novih nepotrebnih poslov ali dajala nepovratna sredstva v višini 7,5 mio evrov. Na trgu smo se in se bomo še naprej prebijali sami. Ste tudi vi v podobni situaciji?

6 komentarjev:

 1. Verjetno komentar spet ne bo viden, ampak vseeno.

  Če ti izdeluješ spletne strani, bi lahko vsaj tale blog malo uredil. Če je spletna stran vinske kleti krško za tebe "ta" prava referenca, potem bo bolje, da se greš česa drugega. Aha, mogoče kot PR, ki javno pljuva po konkurenčnih podjetjih - mogoče boš nekega dne dobil tisto, kar ti gre.

  Pa veš mogoče kdo je zmagovalec? Tisti, ki je tiho in dela - ti jemlje stranke in živi lepo življenje. Ne vem, če si se kdaj vprašal kakšno plačo bi imel, če bi bil res dober izdelovalec spletnih strani? 700-800€ kot imaš sedaj, zagotov ne. 1800-2500 pa ja. Pa poskusi poslati CV na konkurenčno/e podjetje, pa boš videl kaj ti bodo odgovorili - če ti sploh kaj.

  Večina tako ali tako kaže nate s prstom in se ti smeji, češ lejga, ta je mojster1a.

  V glavnem, veliko sreče pri vašem ustvarjanju grdega spletnega okolja v R Sloveniji. Če bi vlada malo pogledala kaj delate, bi vas že vekomaj izklopila iz interneta :)

  Slovenska-hisa.si - podpis, vidim da ste začeli s plagiatorstvom. Takšen podpis je že skoraj (c) od podjetja, ki vas poje in, ki je v enkrat krajšem času zgradila celo več spletnih strani kot vi. Od leta 1998 - žal ste ostali v letu 2004. S tem, da so vse njihove strani prave strani!

  Potem vam pa za konec predlagam, da zaposlite oblikovalca, ker to kar delate je v rangu tistega 20 letnika s 4.500€ subvencije.

  "shadows are so 2009" veste kaj je in sedaj? Ne, boste pa to ugotovili v letu 2014, če boste še delali.

  Pa lep sočen pozdrav

  OdgovoriIzbriši
 2. Super komentar. Tako konstruktivnih bi si želel še več. Kar se kazanja s prsti tiče, pa se mi je res zadnjič zdelo, da je nekdo na ulici za mano kazal s prstom. Ker sva že na ti, si bil ti? Težko bi rekel, podpisal se nisi ...

  Simon

  OdgovoriIzbriši
 3. Verjetno ne bo objavljen komentar, a vseeno.

  Kaj se prepirata, kot dva otroka. Če sta tako pametna, potem verjetno znata brati bilance. Tam se lepo vidi, koliko podjetje povprečno na zaposlenega odvaja za plače.

  Med drugim, 1A odvaja več kot Novisplet (Atribut), oba pa prekaša SpletnaPostaja. Torej?

  OdgovoriIzbriši
 4. Če gledamo samo na prihodek potem Sonce.net visoko prednjači. Po drugi strani pa imajo imajo precejšnjo izgubo.
  Spletnik glede na prihodek prekaša SpletnoPostajo, 1A in Atribut.

  Treba je poznati svojo konkurenco, zato pa imamo tržne raziskave. ;)

  OdgovoriIzbriši
 5. ...najbolj grozno pri tem je to, da vsi 4je delajo v rangu tistega 20 letnika s 4.500€ subvencije. :( ...in po novem tudi vsi tekmujejo kako bodo stranki prodali že za 200 EUR ali pa še manj, v drobnenm tekstu pa skrivajo ostalo. Nič drugega kot nategovanje in izdelava še večjega crapa.

  OdgovoriIzbriši