ponedeljek, 31. januar 2011

Optimiranje spletnih strani ali je pravilneje optimiziranje?

Kako je nastalo Optimiranje spletnih strani? Če se ne moreš oz. ne znaš visoko uvrstiti na svojo ključno besedo, si enostavno izmisliš novo in poskušaš z njo. Tako je nastala beseda optimiranje spletne strani. Verjetno pa nista pravi ne optimiranje, še manj optimiziranje spletnih strani, saj ju spletni SSKJ nikjer ne omenja. Iz istega razloga je nastala tudi okrajšava OZI, optimizacija za iskalnike, SMO Search Media Optimization, itd. Ko bo trg zasičen na besedo optimiranje, se bo verjetno kdo spomnil optiranje spletnih strani in tako v nedogled.

Še slikica, ki se ponavadi ob takih besednih zvezah pojavlja, saj je več kot očitno, da boste z dobrim optimiranjem spletnih strani prišli na vrh.

Ker je na sliki tudi ameriška denarna valuta, boste za štetje novcev morali uporabiti kar kak priročen strojček za štetje denarja, saj ga bo napretek.

3 komentarji:

 1. Vi ste tako, ali tako največji carji, kar jih planet zemlja pozna. Klanjajo sem vam vsi, ki poznajo www. Tako tudi mi. Lep pozdrav od vsevedega Aljaža

  OdgovoriIzbriši
 2. OZI? SMO?

  S katerega planeta pa ste? SEO, btw ;)

  OdgovoriIzbriši
 3. "Aljaž", močno upam, da ste le nevoščljiva konkurenca vladajoči politiki. Morda kakšna opozicijska stranka, ki si želi nagajati s tole povezavo na socialne demokrate?

  Resnično upam da je to, ker če so taki kot ste vi zaposleni v vladajočih strukturah, potem ni čudno, da gre država kamor gre še cesar peš.

  OdgovoriIzbriši