torek, 28. junij 2011

Google pagerank posodobitev 2011, drugič

Google je spet posodobil Pagerank. Če posodobitve spremljate redno, potem je bil tokrat res pravi ples kroglic. Vse strani, vsaj kar se 1A internet tiče so šle navzgor. Nekatere celo do PR 7, nekaj jih je 6, veliko število spletnih strani s Pagerankom 5, vse ostalo pagerank 4. Naš blog se je prebil celo do Pageranka 6. Največji skok je imela stran izdelava spletnih strani, in sicer iz 0 na kar 6.

Govori, se da je Google malo "predihal" načina izračunavanja. Da naj bi komentiranje po blogih, submitanje strani v linkfarme, ipd imelo prej negativen, kot pozitiven učinek na Pagerank. Glede na to, da je velika večina slovenskih strani, vsaj te, ki jih spremljamo, imela dvig Pageranka, govori v prid tezi, da smo bili vsi zelo pridni.

Ponavadi je tako, da tistim, ki se je dvignil, se pač pohvalijo, tistim pa, ki je ostal enak ali celo padel, pač ne dajo pageranku posebne pozornosti. In prav je tako. Na samo uvrstitev nima vpliva, vsaj tako Google, je pa pokazatelj, če se optimizacija vrši v pravo smer.

Ni komentarjev:

Objavite komentar