ponedeljek, 20. junij 2011

Izdelava spletnega videa

Predstavitveni video na spletni strani postaja nepogrešljiv del spletne strani. Po raziskavah si zapomnimo samo 10% tega kar beremo, 20% kar vidimo in 30% tistega kar slišimo. Kombinacijo vseh elementov skupaj, se pravi, branja, gledanja in poslušanja, pa si zapomnimo kar 70%. Video predstavlja prav to.

Izdelava spletnega videa ni več tako zahtevna kot pred časom. Enostavne videe, si lahko sestavimo že sami s preprostimi programi, še vedno pa velja, da je za dober predstavitveni video potreben strokovnjak. Za dober video si je potrebno najprej narediti scenarij. Kaj z videom sploh želimo doseči in povedati. Je to predstavitev novega proizvoda ali predstavitev podjetja?

logo video sites
Najboljši video je tisti v katerem se kaj naučimo, v katerem zvemo kaj novega. Če je poleg vsega še zabaven, smo na konju.

Spletni video moramo tudi ustrezno spromovirati, zato ga je potrebno objaviti povsod, kjer ste prisotni, ne samo na vaši spletni strani. Od Facebooka, do Youtube-a, pa še kje. Video tudi opremite s ključnimi besedami, saj boste le tako dosegli maksimalen učinek. Če ne veste kako to narediti ali samo nimate dovolj časa, kliknite tule za ugodno ponudbo.

2 komentarja:

  1. Nikjer na vaši strani nisem opazil ali lahko zagotovite dobro optimizacijo video posnetka? Ali lahko zagotovite tudi veliko število ogledov na Youtube.com?

    OdgovoriIzbriši
  2. To je samo po sebi umevno. Primer ene bolj zahtevnih seo besednih zvez, "izdelava spletnih strani"

    http://www.google.com/#hl=en&q=izdelava+spletnih+strani&rlz=1R2ADRA_enSI423&um=1&ie=UTF-8&tbo=u&tbm=vid&source=og&sa=N&tab=wv&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=5a678f6409ce1751&biw=1411&bih=646

    Prva dva videa sta naša, od 10 videov na prvi strani Googla je 7 naših. Če se že delimo na vaše in naše :)

    OdgovoriIzbriši