petek, 22. oktober 2010

Piratska programska oprema

Kako odstraniti nadležni Windows Genuine Advantage? Ko sem slučajno naletel na tole objavo, na spletnih straneh, ki naj bi ponujale nasvete iz računalništva, nisem mogel verjeti, da res to berem. Spletna stran, ki naj bi po mojem promovirala uporabo legalne programske opreme, deli nasvete kako odstraniti nadležni WGA. Dejstvo je, da nadležno obvestilo dobimo samo kadar imamo nameščeno nelegalno Microsoft Windows programsko opremo.
Nisem v službi Microsofta, vendar se mi zdi, v primerjavi z ostalo programsko opremo Windows tako poceni, da skoraj ne more biti bolj. Malo čez 100 EUR za osnovno verzijo sedmice. Drobiž proti ostalim programom kot so Adobe, Corel ali celo AutoCAD ter Catia.

Na koncu članka res piše, da ne podpirajo piratstva in da si lahko snamete Ubuntu. Vseeno pa to ni članek namenjen izključno v izobraževalne namene. Ta članek direktno podpira piratstvo. Kar je še bolj zanimivo, spodaj na omenjeni spletni strani, je omenjen kot sofinancer država, konkretno Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo. To pomeni, da MZVT podpira nameščanje nelegalne opreme? Je potem BSA samo pesek v oči? Ali pa, tako kot vedno, lovi samo malega človeka, kriminal pred nosom pa ostane nekaznovan?

2 komentarja:

  1. Kot pošten državljan sem pred leti kupil legalno verzijo Home edition, po prvi nadgradnji biosa je sprememba vplivala na legalnost izdelka oziroma ga prepoznala kot piratskega. Tu se prične moja piratska pot. Nikoli več legalne verzije ! Naj omenim, da je cena v USA pol naše .In plače ?

    OdgovoriIzbriši
  2. Žal mi je, da ste imeli slabo izkušnjo in zato presedlali, čeprav vas razumem. Kar se pa cen tiče, tudi Savine gume in Gorenjevi štedilniki so v Avstriji pol cenejši, kot pri nas. In plače?

    OdgovoriIzbriši