sreda, 13. oktober 2010

Internet Explorer 9

Težko pričakovani spletni brskalnik Microsoft Internet Explorer 9 točnega datuma uradne predstavitve še nima, si pa lahko na spletnem naslovu dolpotegnete beta verzijo.

Kljub statistikam in splošnem odporu do Microsoftovih brskalnikov, še vedno več kot 60% ljudi uporablja njihove brskalnike. Sam uporabljam vse 3 tavelike, Firefox, Chrome ter IE in sem daleč najbolj navdušen nad Microsoftovim. Chrome se mi zdi malo preveč špartanski za moj okus, medtem, ko je Firefox z vsemi dodatki počasen kot hudič. Microsoftovi izdelki so žal ali pa na srečo, še vedno najbolj 'trotlziher'.

Fani Firefoxa pozabljajo, da smo ljudje še vedno radi komot in se nam enostavno ne da ponastavljati milijon možnosti in opcij, ampak bi radi zadevo preprosto uporabljali. In to nam omogoča IE 9. Nobenih nenehnih posodobitev. Za primer, vsakih ko zaženem Mozillo, je potrebno kaj novega namestiti in posodobiti.

3 komentarji:

 1. Kakor za koga, težko pričakovani. Vse to, kar Mozilla že dolgo uporablja, so predstavili sedaj v Explorerju. Gre predvsem za varnost, ki je pri Microsoft IE na nizki ravni.

  Kje ste pa dobili podatek 60%? To je zelo relativno.

  OdgovoriIzbriši
 2. Le kaj je potem na tem novem IE 9 tako super, da ga moram imeti? Avtorju članka sporočam, da verjetno zelo poredko zažene Mozillo Firefox ;)

  OdgovoriIzbriši
 3. Satistika obiskovalcev na tem blogu 61% IE, 28% Mozilla, 9% Chrome ter drobiž ostali brskalniki.

  Drži, da Mozillo poredko zaženem, vsak drugi dan, in ga uporabljam izključno namensko. Vsi add-oni SeoQuake, Furebug, itd so zelo uporabni, a žal zelo upočasnijo dogajanje.

  OdgovoriIzbriši