sreda, 26. september 2012

Robi Lavin Kozmogrami

Iz bloga >Robi Lavin Kozmogrami: "Izobraževanja geomantije, ki jih izvajam v prostoru narave Krasa in obale ( Škocjan, Štanjel, Devin, Piran ) so usklajena s časovnim obdobjem. Prostor in čas izobraževanja sta v primernem skladju. 
Delavnice izvajam 2 krat letno, spomladi in jeseni. Opuščam obdobje zime in poletja, zaradi skrajnosti zimskega mraza ( ekstr. yin ) in poletne vročine ( ekstr. yang ). Iz izročila geomantije spoštujem tao ravnovesje. (Wu Wei-poenostavljeno kitajsko 无为,tradicionalno 無為,je pomemben vidik v taoizmu,ki vključuje vedeti,kdaj delovati in kdaj ne.Drug vidik tega je "Wu Wei" kar pomeni-ne delovanje. ) 
Izobraževanja so v temeljih zasnovana na taoistični tradiciji geomantije - korenine taoizma segajo daleč nazaj v začetek človeške civilizacije. Taoizem je najstarejša znanost o umetnosti življenja. Izobraževanja so enakovredno nadgrajena s sodobnimi holističnimi znanji. S tem učim veščino za prihodnost s tradicijo. Tradicija je yin in sodobnost yang. Spajam duhovno dediščino starodavnih geomantijskih izročil s sodobnimi načini ustvarjalnega učenja in izražanja. Temelj programa je torej modrost in vedenje prednikov, tradicije."

vir: www.geomantija.si


Ni komentarjev:

Objavite komentar