ponedeljek, 8. avgust 2011

Kako dodati Google prevajalnik na spletno stran

Samo Slovenščina ni več dovolj. Dnevno se zna zgoditi, da preberemo več angleškega teksta in imamo opravka z angleščino v večji meri, kot s slovenščino.

Google je razvil prevajalnik, ki ga dodamo na spletno stran in nam prevede vso vsebino. Na spletni strani http://translate.google.com/translate_tools izberemo jezik iz katerega bo orodje prevajalo, ponavadi je to slovenščina in že pridobimo kodo, ki jo vstavimo na svojo spletno stran. Če želimo lahko izklopimo bantu jezike, arabščino ipd. To naredimo v tretjem koraku pod povezavo Optional settings.

jezikovni tečaji
Vendar so ti prevodi lahko včasih tudi malo čudni. http://izdelava-spletnih-strani-1a.blogspot.com/2010/05/bing-prevajalnik-proti-google.html Podoben prevajalnik ima tudi Bing oz Microsoft.

Tako prevajanje ima svoje slabosti. Še posebej, če prevajate strokovne ali slengovske izraze. V tem primeru je bolje uporabiti prevajalsko agencijo, ki vam bo vsebine strokovno prevedla. Lahko pa se prijavite v kakšno jezikovno šolo, kjer so na voljo jezikovni tečaji, se ga naučite sami in sami prevedete.

Ni komentarjev:

Objavite komentar