ponedeljek, 19. oktober 2009

Kaznovana spletna stran s strani Googla

Ker je po ocenah preko 80% obiskovalcev na spletne strani preko iskalnika Google, se bomo osredotočili le na ta brskalnik. Kaj storiti, če sumite, da je bila vaša spletna stran kaznovana s strani googla oz. da je izgubila položaj na googlu?
Najprej o razlogih za kaznovanje

1. Če ste spremenili vsebino spletnih strani, je google začasno znižal položaj vaših strani. Za kako dolgo in v kaki meri, ni možno z zagotovostjo trditi, je pa potreben določen čas, od 6 - 8 tednov naprej, da google ponovno prerazporedi vašo spletno stran. Kar je po eni strani logično in tudi dobrodošlo, saj se pretirano spreminjanje vsebine, ključnih besed ne obrestuje. In kar je še posebej pomembno, na googlu šteje samo čas. Čas je vaš zaveznik.


2. Google je zaznal, da ste na spletni strani uporabljali prepovedane tehnike in je zato vašo stran kaznoval. "Prepovedane tehnike" so recimo skrito besedilo in povezave, povezava na ali iz škodljivih strani, pretirano zbiranje povezave, prodaja in kupovanje povezav, pretirano spreminjanje in vpisovanje ključnih besed. Skratka, vse kar ni naravno, se kaznuje.


3. Duplicate content - podvojena vsebina. To je preobširna tema in jo bo potrebno razčleniti v kakem drugem postu, a vendar. Duplicate content je tudi eden od razlogov za googlovo kazen. Niti ni pomembno ali ste vsebine prepisali ali so vas prepisali, lahko vas doleti kazen. In kazen je boleča, upad obiska iz iskalnika google. In ker je okol 80% obiska na dobro optimizirane spletne strani iz googla je to lahko velik problem.

spletna stran


Kaj storiti?

Najprej se prepričajte, da vaša spletna stran zadovoljuje googlove kriterije po zgornjih točkah, se pravi nič skritih tehnik, podvojenih vsebin, pretiranega prelinkovanja med stranmi znotraj iste domene. Pri googlu velja, bolj ko so stvari naravne, boljše je.

Odstranite tudi vse povezave, ki vodijo na spletne strani s sporno vsebino, če le-te seveda obstajajo.

Ko ste stvari spravili nazaj v normalo imate dve možnosti. Prva je, po lastnih izkušnjah zna trajati tudi do 6 mesecev, da enostavno počakate da google ponovno indexira vaše strani. Druga pa je, da oddate googlu zahtevek za ponovno vključitev vaših strani. povezava >> Tudi ta postopek zna trajati in dokazovanje in pošiljanje mailov se zna zavleči, kot da vas google spet "pobere" po naravni poti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar