ponedeljek, 19. julij 2010

Kupovanje povezav - optimizacija spletnih strani, 2. del

kupovanje povezavKupovanje povezav je eden od načinov optimizacije spletnih strani, ki je bil pred časom zelo priljubljen in se ga uporablja še danes. Kupovanje povezav deluje morda na iskalnikih tipa Najdi.si ipd, pri Googlu žal to ne gre. Google uporablja tehnike za odkrivanje kupljenih povezav in ko to zazna, ustrezno ukrepa.

Svoj čas in denar lahko uporabite bolj podjetno, kot ja zakup linkov, je pa res, da je zelo enostavno. Plačaš in dobiš povezave, vendar je vprašljiva vrednost takih povezav. Kot že rečeno boljši iskalniki to kaznujejo. Pravtako je veliko število takih, ki so enako kot vi kupili povezave, kar pomeni, da je povezava na vas vredna skoraj nič. Primer: Iz spletne strani, ki ima 100 zunanjih povezav, gre na vas samo 1% celotne vrednosti strani. Zelo malo. Boljše za vas, da niste v taki soseščini. Ena prava povezava lahko odtehta, 200 takih 'slabih' povezav.

2 komentarja:

  1. kaj oa je to prava povezava?

    OdgovoriIzbriši
  2. Odvisno s čim se ukvarjate. Če ste vulkanizer, potem je prava povezava za vas iz sorodnih spletnih strani, se pravi iz avtoservisov, vulkanizerjev, trgovin z gumami, ipd.

    OdgovoriIzbriši