ponedeljek, 26. julij 2010

Nevidni tekst - optimizacija spletnih strani, 3. del

hidden text
Neviden tekst oz. ključne besede napisane na vaši spletni strani so lahko še večja nadloga, kot kupovanje povezav. Če imate spletno stran z nevidnim tekstom nekje spodaj ali zgoraj:) kjerkoli, to nemudoma odstranite! To je eden od razlogov, zakaj zna biti vaša spletna stran na črni listi Googla. Če sami ne morete, kontaktirajte podjetje, ki vam je stran izdelalo. Če niso dosegljivi ali se obotavljajo, je pravi čas zamenjavo izdelovalca vaše spletne strani. Kajti kriminal je že to, da je kdo sploh pomislil na tak trik in vam to namestil na spletno stran. Zelo poredko se zgodi, a včasih iskalniki že preveč svetlo sivo barvo obravnavajo kot 'hidden text'.

Podjetje ali posameznik, ki vam je izdelal tako stran je za v zapor. Rezultati znajo biti na začetku celo zadovoljivi. Iskalnik zazna vašo stran in ključne besede. Vse v redu. Spletno stran zna na začetku prikazovati celo zelo visoko, vendar ko iskalnik dojame, da je na strani nevidni tekst (hidden text), bo vašo stran zagotovo dal na črno listo, kar pomeni, da ne bo več obiskovalcev preko iskalnikov. Od obiska iz iskalnikov pa tako in tako vsi živimo.

Ko ste enkrat na 'black listi' vam ne more pomagati nihče. Vsakršno pisanje, dokazovanje, prošnje, moledovanje Googlu so zaman. Ceneje in boljše je, da kupite novo domeno in začnete stvar znova.

4 komentarji:

 1. Maš fajn blog, res. Zaćeu si tko k vsi, mal prepisovat ,pa pač z določenim namenom. Ampak je vse skupej nakoncu zneslo v en res cool blog z zanimivimi objavami.
  Ampak, kakor si sam reku ( oprosti, ampak bom kar na ti, čeprav nisva skupaj pasla, gor rasla, al karkol podobnga ).
  Je dost resnice kar je napisano v tej zadnji objavi. Samo ni pa treba strašit.
  V par sekundah sem našu na vaših zadnjih referencah 1,2 .... strani, ki imajo recimo meni v beli #ffffff pisavi, ozadje menija ni definirano, torej je samo po sebi isto #ffffff (belo? ;), iskalnik pa ....... ne bo razbral da je ozadje "slike" sivo, modro itd...
  Torej, citat iz posta:P : "Podjetje ali posameznik, ki vam je izdelal tako stran je za v zapor" ;)

  Sej ni tako hudo a.... al pač?

  Reku bi samo, da preden sam objvaljaš, še enkrat prebereš svoj naslednji-zgornji post. Boljš mal počakat na kvalitetetno objavo, kakor klobasat tja v 3 "prazne".

  Maš enga boljših blogov, vsaj do nedavno, dej furej naprej isto kvaliteto :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Najprej moram pohvalit res konstruktivno kritiko. Škoda, da si Anonimni, ker si tega ne zaslužiš :)

  Se strinjam s tabo, morda ne ravno za v zapor, na sramotilni steber pa zanesljivo. Tudi to, da bi bilo morda bolje večkrat prej prebrati, kot pa objaviti sestavek. Oziroma celo bolje, napisati kvalitetnejši post, kot pa več slabih. A vendar smo družba potrošnikov in smo nagnjeni k kvantiteti, ne kvaliteti. Podpisani nisem izjema.

  OdgovoriIzbriši
 3. kaj pa tole ko je anonimni napisal???

  "V par sekundah sem našu na vaših zadnjih referencah 1,2 .... strani, ki imajo recimo meni v beli #ffffff pisavi, ozadje menija ni definirano, torej je samo po sebi isto #ffffff (belo? ;), iskalnik pa ....... ne bo razbral da je ozadje "slike" sivo, modro itd...

  "

  pišeš nekaj, sam pa delaš iste napake

  OdgovoriIzbriši
 4. Hmm. Te trditve so bolj ali manj objavljene vsepovsod na internetu v blogih s tematiko kot je ta tukaj - tako, da to ni nič novega. Sam sicer ne izdelujem spletnih strani za prodajo - razen zase... no vseeno, zdi se mi, da je tukaj res malo preveč pretiravanja, v bistvu v vseh prispevkih na temo optimizacije.

  Zdaj, kaj je kupovanje povezav in kaj ni oziroma je izmenjava in kaj je recimo temu podpis pod spletno stran.... to je "googlu" težko ugotoviti. Seveda lahko hitro ugotovi, če je postavljena spletna stran z več sto "odhajajočimi" povezavami... vendar če govorimo o slovenskem trgu.... če tukaj kupujemo/te linke vas google nikakor ne bo kaznoval... prav tako, če se linki kopujejo na spletnih straneh, kjer je morda 10 "prodanih" linkov. Kako pa naj google to ve?

  Prav tako je "skrivanje" besedil pod slike ali v barvo ozadja tudi - tako - tako. Kar nekaj spletnih strani je visoko rangiranih kar precej časa na dokaj popularne besede, ki uporabljajo te tehnike optimizacije - jasno, v mejah normale.

  Je pa res, da se s prejšnjim komentarjem kar strinjam. Zastraševanje, če pa malo po referencah pobrskaš, pa vidiš, da se dela res drugače kot piše na blogu.

  Ja, internet vse prenese :)

  Vseeno pa fajn za vaš trud pisanja bloga. Tu in tam se kaj pametnega najde.

  OdgovoriIzbriši