četrtek, 29. julij 2010

Napake pri pisanju bloga

slovnične napake
Ko se lotite pisanja novega bloga, ste polni svežih idej in bi radi čimprej te svoje ideje predstavili tudi svetu. Saj vem, neučakani ste in idej je veliko, a vseeno je potrebno malo strpnosti.


Pisanje na obroke

Največja napaka, ki jo kot začetnik naredite je, da svoje bralce navadite na vsakodnevno dodajanje objav. Ker ste na začetku, bralcev pa ponavadi ni, to niti ni tako hudo. Vendar, ko zmanjka idej oz. ko vas čevelj več ne žuli, ponavadi vsi začnemo s tem razlogom, se zgodi, da od začetnih vsakodnevnih objav mine tudi po mesec ali več. Le kdo vas bo potem resno vzel?


Brezciljno tavanje

Ena večjih napak je tudi, ko si na zastavimo ciljev bloga. Kaj želim z blogom doseči, komu se obračam, za koga pišem? In se potem zgodi, da pišemo malo o hruškah, malo pa o hotelskih nastanitvah. S tem zgubljamo rdečo nit in samo begamo obiskovalce in bralce bloga.


Kaj je avtor želel s tem povedati?

V povezavi z zgornjim sestavkom je tesno povezano tudi skakanje iz teme na temo in to vse v eni objavi. Ker ne pišemo redno, se zgodi, da vmes mine preveč časa, idej pa je veliko in ko želimo vse to povezati v smiselno celoto, izgubimo smisel. Če se izgubljamo mi, kot pisec, kako se mora šele bralec?


Slovnične napače

Slovnične napake so rak rana vseh nas, amaterskih piscev. Vendar se eni bolj, drugi slabše spopadamo z njimi. Že v sami osnovi nam manjka leporečja in pravilnega besedičenja, vse to povezavno s slovničnimi napakami, pa je sploh problematično. In ko nas pritisne še časovna stiska je prava veselica. Eden lepše pisanih blogov na temo pravilnega pisanja besedil, najdemo na naslovu http://pisanje-besedil.blogspot.com/ 

Ni komentarjev:

Objavite komentar