ponedeljek, 23. avgust 2010

Meta tagi - optimizacija spletnih strani, 5. del

Pred časom, ko so iskalniki rangirali spletno stran le na podlagi tistega kar na strani piše, so imeli meta tagi, meta description ter title veliko moč. Dejansko so bili edini pokazatelj iskalnikom zakaj se na spletni strani gre. Ker je prišlo do zlorab meta tagov v smislu, da so 'spammerji' v meta tage vpisovali, ampak res vse kar jim je prišlo na misel, so začeli iskalniki, predvsem Google opuščati moč meta tagov. In, ko nekaj stori Google, skoraj po pravilu kasneje povzamejo vsi ostali.

Kljub temu, da so si SEO strokovnjaki enotnega mnenja, da iskalniki meta keywordov več ne upoštevajo, pa naj bi imel description tag ter predvsem title še vedno moč pri optimizaciji spletnih strani.

seo optimizacija
Uporabljajte Meta Title, ker je pomemben, tako pri optimizaciji, kakor tudi opiše vašo stran med zadetki. Prav tako Description tag, ker med iskalnimi rezultati potencialnem obiskovalcu pove nekaj več o vas in vaši strani. Izhajajte iz sebe in se opazujte katere rezultate vi poklikate in katere ne, to naj bo vodilo tudi pri vaši optimizaciji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar