ponedeljek, 09. avgust 2010

Vpis v Google Gmail - Več računov hkrati

Google Gmail omogoča vpis v več računov hkrati preko istega brskalnika. Ali je to dobro ali ne je drugo vprašanje, sam sem mnenja, da ne, saj Google že tako in tako spremlja vse kar počnemo. Tu pa mu damo še na pladnju, katere Gmail račune vse urejamo. Pa vseeno, če vas to ne skrbi, si lahko spodaj preberete kako namestiti spremljanje več računov hkrati v enem poštnem predalu.

Ob obisku spletne strani Google računi se vam spodaj odpre dodatna možnost "multiple sign-in".

Ob kliku na "Change" vas Google obvesti, da je to napredna možnost in da bo delovala samo za Gmail, Google sites, Google Reader, itd.

Ko imate omogočeno "multiple sign-in", se ob vašem računu pojavi drop down meni preko katerega se lahko enostavno sprehajate med računi. Kot glavni bo privzet tisti račun, s katerim ste se prvič vpisali preko "multiple account vmesnika", lahko pa to kasneje ponastavite in uporabite kater drug račun kot glavni.

Prednost je vsekakor, da lahko hkrati prebirate pošto, urejate Google sites, Koledar in še kaj preko istega brskalnika, medtem, ko ste se prej morali odjaviti, prijaviti in tako naprej. Pomislek pa je, kot rečeno, da Google še lažje spremlja kdo ureja in kaj se dogaja z njegovimi aplikacijami. Očitno je, da želi Google zmanjšati število 'praznih' poštnih nabiralnikov ter povečati nadzor nad njimi in se bo verjetno zgodilo podobno kot pred časom, ko je Google vaš Gmail račun enostavno 'povezal' z Youtube računom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar