petek, 08. marec 2013

Nagrada za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

GZS je v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma vnovič podelila Nagrade za gospodarske in podjetniške dosežke kot priznanje tistim gospodarstvenikom, ki že vrsto let uspešno vodijo svoja podjetja. Nagrade GZS so najstarejša in najprestižnejša tovrstna priznanja v Sloveniji in izpostavljajo pomembno povezavo vodilnega človeka družbe in družbe same. Podeljujejo se že petinštiridesetič in jih pogosto imenujejo kar "gospodarski oskarji".
       
Z najprestižnejšo in najstarejšo gospodarsko nagrado je bilo nagrajenih osem gospodarstvenikov, ki prihajajo iz štirih regij in osmih panog. Dolenjska in posavska regija imata letos skupnega nagrajenca direktorja Andreja Repšeta, ustanovitelja in lastnika podjetja Armat, ki deluje v obeh regijah, s proizvodnjo v Krmelju (občina Sevnica) kjer poteka tudi večina proizvodnje avtomobilskih nadstreškov in upravo ter prodajno službo v Novem mestu.
        
Nagrajence je izbrala komisija gospodarske zbornice, s prejemniki iz preteklih let, ki pri ocenjevanju upoštevajo 69 kvantitativnih in kvalitativnih kriterijev, od splošnih razvojnih rezultatov, rezultatov poslovanja in internacionalizacije ter učinkovitosti tržne širitve, dolgoročne strategije, lastnega razvoja in inovacij. Posebno pomembna sta bila finančna stabilnost družbe in temelji za dolgoročni razvoj.

vir: armat.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar