ponedeljek, 10. maj 2010

PTC strani - Kaj je to Paid to Click?

paid-to-click spletne strani
Preživite veliko časa na spletu? Surfate po spletnih straneh? Zakaj ne bi za to še nekaj zaslužili! PTC strani oz. Paid To Click Sites so strani kjer za to, da si ogledate oglase ali samo obiščete določeno spletno stran, dobite za to plačilo. Zneski so od 0,001 USD za klik ali ogled oglasa. Vse kar morate storiti je, da se prijavite / logirate na spletne strani, ki ponujajo PTC in zabava se lahko prične.

Kako je to mogoče? Izračun je enostaven. Spletne strani, ki ponujajo PTC so posredniki med oglaševalci ter obiskovalci oz. kupci. Oglaševalec zakupi določeno število klikov ali ogledov oglasov pri podjetju, ki mu pripelje obiskovalce. Tu nastopite vi. In na koncu so vsi zadovoljni. Oglaševalec je plasiral svoje oglase potencialnim kupcem, PTC podjetje mu je to omogočilo v najkrajšem možnem času, vi pa ste si ga ogledali in bili za to poplačani.

Vendar kakor povsod, tudi tu ni vse tako rožnato, kot se na prvi pogled zdi. Z vidika oglaševalca nastopi več problemov. Če je nekdo plačan, da gleda moje oglase, je vprašanje koliko resen oz. potencialen je ta kupec za moj produkt. Pravtako lahko PTC podjetja z raznimi programi navidezno ustvarjajo število klikov in ogledov. Na koncu porabimo denar za oglaševanje, ki ga v bistvu sploh ni. Previdnost ni odveč.

PTC zaslužek
Še zanimivejša je zgodba s strani obiskovalca. Če povzamem na kratko, ste plačani, da kliknete oglas. Vendar denar ni tako enostavno prislužen kot se zdi. Ob kliku 0,001 USD in gledanju določenega oglasa vsaj 20 sekund, da dobite plačilo, je račun 0,005 USD v eni minuti. In to, če vse poteka optimalno. Se pravi, da bi v eni uri zaslužil 0,3 USD. Bore malo, ne? Če klikate še na referral linke je zaslužek še malce večji. Pa predpostavljajmo, da ste pridni in dnevno zaslužite nekje 2.0 USD. Vendar s tem težav še ni konec. Ker taka podjetja, rastejo in propadajo vsakodnevno, je sploh vprašanje ali bi ta težko zaslužen denar sploh dobili. Prav tako, se podjetja zavarujejo, da morate naprimer ob prvem izplačilu zbrati vsaj 80 USD. Se pravi, da morate vsaj mesec ali dva pridno klikati na oglase, da dobite svoj denar. Ker jih večina obupa, se ta izplačila nikoli ne zgodijo. PTC podjetja tudi sama krojijo pravila igre, in ni se zgodilo prvič, da so nekomu ukinili račun. Pritožiti se nimate komu. Ti problemi nastanejo ob predpostavki, da je podjetje, ki nudi PTC resno. Tudi takih je nekaj.

PTC scams
Več pa je takih podjetij, ki se s Paid to click oglaševanjem ukvarjajo na goljufiv način. Kot že rečeno, podjetja rastejo in propadajo, zato izplačila nikoli ne dobite. Še večja ukana tiči tukaj. Podjetje vam plača 0,001 USD, da gledate 'njihov' oglas 20 - 30 sekund. Sekunde minevajo, vi pa še kar gledate. 5, 10 ... čas počasi teče. 13, 15 sekund, ko se vam posveti :) Plačujejo me, da gledam NJIHOVE oglase!!! Za primerjavo, oglaševanje na Googlu stane od 0,1 pa vse do 2 ali 3 EUR za zelo iskano besedo. Oni pa dobijo obiskovalca za, koliko že, 0,001 USD? Zelo pretkano. Nato vam, ker ste njihov 'partner' ponudijo celo dodatne popuste in še kaj. Seveda, samo vam, ker pač poslujete z njimi. Na koncu z vami zaslužijo na več načinov. Ogledali ste si oglase, morda celo kupili zadevo, vašega izplačila pa še od nikoder. Denar se, da zaslužiti tudi na lepši način.

Povezav na PTC strani ne bom navajal, ker niso vredna, da se jih omenja. Imate morda drugačne izkušnje?

Ni komentarjev:

Objavite komentar