ponedeljek, 24. avgust 2009

Lepa spletna stran - unikatna spletna stran

Nekaj napotkov kako do unikatne spletne strani si lahko preberete tukaj, ostalo pa v tem postu. Kot že rečeno, se mora vaša nova spletna stran ločiti od konkurence, da bo učinek čimvečji. Vendar vedno tudi to ni dovolj. Spletna stran mora biti tudi seveda lepa in všečna obiskovalcem. Kako to doseči, je seveda vprašanje za milijon dolarjev, sedaj verjetno evrov. Eden od prvih korakov je, da se ogradite od kupljenih predlog oz. templatov. Že res, da so ponavadi lepi na oko, prijetnih barv, vendar z vašo podobo in celostno grafično podobo ponavadi nimajo nič. Prav tako je na templatih ponavadi polno nekih zadev, ki ji niti ne potrebujete. Npr. iskalnik po straneh, kup nekih grafik in nepotrebnih elementov strani. Razlog za to je čisto enostaven. Medtem, ko je namen spletne strani, biti všečna obiskovalcem, je namen templatov - kupljenih predlog, da bo všeč vam. Kar je popolnoma zgrešeno. Spletna stran mora nagovarjati vaše kupce, ne vas. Je pa res, da v končni fazi mora biti všeč tudi vam.

Spletna stran izdelana na podlagi vašega CGP-ja, celostne grafične podobe, slik, logotipa, vaših želja, ... je popolnoma drugačna. Tako narejena internet stran je brez nepotrebnih dodatkov in elementov. Takoj je razvidno s čim se ukvarjate. Barve na strani so skladne, izhaja se iz vašega logotipa, ki je nekako osnova za celotno unikatno spletno stran. Meniji so smiselno razporejeni, slike so del grafične podobe.

Tudi cene unikatnih grafičnih podob so se približale templatom, tako da ni več razlik v cenah. Časi, ko je bila unikatna podoba 1.000,00 EUR ali več, so mimo. Sedaj vam izkušeni spletni grafični oblikovalci naredijo unikatno podobo že za par 100 EUR.

Nasvet: Za lepe spletne strani, uporabljajte unikatne grafične predloge strani.

Ni komentarjev:

Objavite komentar