ponedeljek, 01. februar 2010

Statistika obiska spletne strani - Google Analytics, 1. del

obisk spletne strani
Kaj počnejo obiskovalci na vaših spletni strani? Koliko obiskovalcev prazaprav imate na svojih straneh? Sploh veste, kdo so vaši obiskovalci?

Če je odgovor na vsaj eno vprašanje negativen, potem je pravi čas za namestitev Google statistike.

Obstaja še nekaj drugih statistik, kot je GoStats, StatCounter, StatCrunch in ostale, vendar je enostaven vpis na Google analitiko z Gmailom in njena takojšnja uporaba in delovanje razlog več za uporabo le-te.

Za namestitev statistike potrebujete dostop do strežnika, kjer gostujete s spletnimi stranmi in osnovno poznavanje HTML-ja. Če vam to predstavlja težavo, naj vam vaši skrbniki ali izdelovalci spletnih strani to postorijo. Za primerjavo, našim strankam nameščamo analitiko zastonj in za nameščanje potrebujemo, da bom pretiraval, 30 minut. Tako, da ovir, da tudi sami ne bi imeli spodobne statistike obiskovalcev spletnih strani, ni.

Ko bo statistika enkrat nameščena, bodo prvi rezultati vidni že takoj naslednji dan, saj analitika beleži rezultate za 24 ur nazaj. V poplavi številk, povezav in statističnih kazalcev, naj izpostavim naslednje, ki so pomembni za večino lastnikov spletnih strani:
Skratka, Google Analytics je lahko s pravilno uporabo pomembno orožje v vaših rokah za boljšo optimizacijo spletnih strani in posledično večji zaslužek.

Ni komentarjev:

Objavite komentar