ponedeljek, 15. februar 2010

Google ukinja podporo Microsoftu

Google je oznanil, da s 1.3.2010 ukinja podporo Microsoft brskalniku verzije 6. Novica, ki bo razveselila, verjetno kar vse po vrsti. Morda tudi sam Microsoft, ki ni imel srca, da bi sam prekinil podporo zastarelemu in postaranemu brskalniku Internet Explorer 6.0.

Podporo naj bi Google najprej ukinil preko zelo obiskanega Youtuba ter na svojih Google sites. Kmalu bodo verjetno sledile še ostale aplikacije.

S stališča navadnega uporabnika to ne bi smelo prestavljati velikih težav, saj so vsi spletni brskalniki brezplačni in enostavno namestljivi. Več o spletnih brskalnikih, ki so na voljo, v eni prejšnjih objav >> Veselo pa bodo verjetno nazdravljali predvsem izdelovalci spletnih strani in internet aplikacij ter aplikacij za mobilne telefone, saj sedaj ne bo več potrebno izdelati strani posebej za IE 6.0. Resda tudi sedaj to ni bila ne vem kaka težava, a vendarle je bilo potrebno dati pozornost tudi temu, še vedno zelo zastopanemu brskalniku.

Bitka med gigantoma se kot kaže šele dobro začenja, saj je Google oznanil svoj lasten operacijski sistem, ki ga namerava kmalu predstaviti in naj bi bil trn v peti Windows-om. Medtem pa Microsoft oznanja prenovljen motor svojega spletnega iskalnika Bing-a in še kopico drugih zadev. Korist pa bomo na koncu imeli vsi uporabniki, saj s povečanjem konkurečnosti dobimo več za isti ali celo manjši denar.

Leto 2010 bo kot kaže še zelo zanimivo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar