petek, 30. april 2010

Brezplačno spletno oglaševanje na internetu

oglaševanje na internetu
Ker smo že pri temah o brezplačnih spletnih straneh, še nekaj o brezplačnem spletnem oglaševanju. Ga enostavno ni! Čeprav obstajajo tudi taki, ki se reklamirajo prav s tem, da ponujajo brezplačno oglaševanje. Absurd pa se pojavi že tu, reklamiramo se in vam ponujamo brezplačno oglaševanje. To me spominja na en vic iz bivše skupne države.

"Vozim ferrari, imam vilu na moru, jahtu od 20m, nekoliko hotela, ... Ništa ne tražim, samo se hvalim!"

Podrobneje o oglaševanju in zgodovini oglaševanja, ki pa nikoli ni bilo zastonj. Kriza, ki je prisotna, bo na srečo 'pometla' s 'prodajalci megle', vendar pa se bodo tako kot vedno, pojavili novi. In splet, kot medij je idealen za to. Saj je dokaj poceni, dostopen  skoraj povsod in vsakomur. Za prisotnost na spletu pa je poleg seveda znanja in izkušenj, potreben predvsem čas. Kar je še posebej dobrodošlo, nihče te ne more in te ne preverja. Na svoji spletni strani lahko napišeš, ampak zares vse. Podobna tema je bila že enkrat obdelana slogani, ki prodajajo spletne strani. Kjer ljudje pišejo marsikaj, a 'preživijo'.

O času, ki ga lahko namenimo svojim aktivnostim na spletu, je dovolj zgovoren podatek, da se optimizacija internetnih strani, na grobo deli na On-site optimizacijo ter Off-site optimizacijo strani. Od tega On-site zajema le 20%, vse ostalo pa gre na Off-site optimizacijo, za katero pa je potreben čas, denar in znanje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar