sreda, 14. april 2010

Brezplačna izdelava spletne strani - Cenik izdelave spletnih strani

brezplačna internet stran
Brezplačna izdelava spletne strani, cenik izdelave spletnih strani. Nesmiselno? Najprej brezplačna izdelava strani, nato pa še cenik izdelave spletnih strani. Nekako ne gre skupaj? Res je! Vendar so podjetja, ki se reklamirajo v stilu: Brezplačna izdelava, Pri nas vam brezplačno izdelamo spletne strani, Kako brezplačno do internetnih strani? Ja, s čim se pa potem preživljajo? Vedite nekaj, Brezplačnih spletnih strani ni! Pa četudi si jih izdelate sami, vas bo to nekaj stalo. Na koncu koncev vsaj vaš čas.

Izdelava spletnih strani je vsota dela večjega števila ljudi, od katerih je vsaj strokovnjak na svojem področju. Več o temi je bilo že povedano tule >>, zato se v podrobnosti ne bi še enkrat spuščal.

Kot rečeno si lahko izdelate spletne strani sami. Tule je samo nekaj od priročnih povezav spletnih strani, kjer vam ponudijo brezplačno izdelavo spletne strani oz. si svojo spletno stran izdelate sami.

http://sites.google.com/?pli=1
http://www.webs.com/
http://www.weebly.com/
http://www.yola.com/

Poraja pa se vprašanje, ker seveda ni nič zastonj, čemu se moram odreči, za svojo "brezplačno internet stran?"

analiza internet strani
Ponavadi so na teh straneh nameščeni Google oglasi, ki poleg tega, da ne delujejo resno, še posebej, če se ukvarjate s kakšno dejavnostjo, tudi kazijo izgled spletne strani. Tudi gostovanje je urejeno na strežnikih na katere nimate vpliva. Res je možno kupiti domeno in vse skupaj prestaviti nekam bližje k nam, na kak domač server, a vse to je povezano z dodatnimi stroški. Ker so vse spletne strani narejene iz templatov, predhodno narejenih predlog, se zgodi, da se popolnoma nič neločite od ostalih strani, narejenih s temo orodji. Vsakršna optimizacija spletnih strani, vsaj tista malo naprednejša, tudi odpade. Povdariti pa je potrebno tudi, da niti ni tako enostavno narediti spletne strani s pomočjo brezplačnih orodij. Potrebno je znanje za obdelavo slik, da se le-te ustrezno pomanjšajo. Kakor tudi znanje za delo z urejevalniki.

Podobno kot pri CMS izdelavi spletnih strani, kjer se vsebine ne postavljajo kar same od sebe, kot bi si laično kdo mislil.

Če se ljubiteljsko ukvarjate z izdelavo strani, za kakšno društvo, sorodnike, ekipo popoldanskih nogometašev, potem pride podobna zadeva še kako prav. Če pa so nameni resnejši, spletne strani za podjetje, biznis, firmo, potem pa predlagam, da vseeno poiščete podjetje za izdelavo spletnih strani, ki vam bo, ne samo strokovno postreglo, ampak vašo spletno stran tudi ustrezno vzdrževalo.

Pa da ne boste predolgo iskali, vam eno od teh povezav prilagam kar tule izdelava spletnih strani

Ni komentarjev:

Objavite komentar