ponedeljek, 24. januar 2011

Izdelava spletnih trgovin

Spletne trgovine so popularne, v to ni dvoma. Danes si že vsaka mamca, ki seštrika par unikatnih štumfov, želi prodajati svoje izdelke na spletu. Pa je res prostora za vse? Vprašanje je, koliko spletnih trgovin je rentabilnih. Tavelike kot so Mimovrste, Enaa, Nakupovanje, Bigbang, Enakupi, Mothers day flowers verjetno že, ostalo pa vprašanje.

izdelava spletne trgovine
Če upoštevate vse faktorje, ki jih kot trgovina morate imeti. Ne govorim o spletnih trgovinah tipa 123 ipd, kjer je narejeno napol oz je zastonjska koda implementirana na spletno stran, ampak o pravi spletni trgovini, s kartičnim poslovanjem in vsem kar je potrebno, potem je vprašanje, kdaj, če sploh se investicija povrne.

Spletna trgovina mora imeti različne načine plačila, tudi kartično, ki je čedalje bolj priljubljeno. Preplah izdelovalcev spletnih trgovin, ki to ne znajo narediti, z izgovorom, češ da stranke ne kupujejo s karticami, ne drži. Ljudje čedalje več kupujemo s karticami. In dejstvo, bolj nevarno je, da vam kdo ukrade kodo in podatke o plačilni kartici, ko v gostilni zaupate kartico natakarju, ki jo odnese nekam zadaj in obračuna z njo, kot pa da vam nepridipravi ukradejo kodo preko spleta. Zaželjeno je tudi plačilo preko Monete. Skratka, strankam želite in morate olajšati plačilo artiklov, ne pa oteževati.

Kot drugo, kupovanje mora biti hitro in enostavno. Hiter in enostaven nakup je eden glavnih pogojev. Cena artikal niti ni vedno edini in največji motivator nakupa. Besede, kot so hitro, enostavno, varno so postale res samo besede s katerimi vam želijo izdelovalci zamegliti realno stanje in prodati nepopolno spletno trgovino.

Izdelava spletne trgovine je podobno kot izdelava spletnih strani, samo eden od pogojev za uspeh. Lahko imate še tako lepo spletno trgovino, z zanimivimi in unikatnimi "nogavicami", a če vas kupci ne najdejo, je vse ostalo zaman.

Kje so ob vsem tem še XML uvozi, statistike nakupov, on-site optimizacija, email marketing, ... No, saj za prodajo dveh parov nogavic na mesec je tudi prej omenjena spletna trgovina dovolj.

2 komentarja:

  1. Jaz ne razumem vašo akcijo...? Da pri izdelavi spletne strani dobim KONCEPT novih spletnih straneh? To pomeni, da dobim kaj? lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Stranke so različne. Nekatere imajo CGP, logo in vse že pripravljeno, spet druge so čisto brez idej, slik, tekstov, ipd. Vedo samo to, da si želijo imeti in potrebujejo spletno stran.

    V naših več kot 10-letnih izkušnjah z izdelavo strani, smo opazili to dilemo strank, zato jim mi lahko naredimo celoten koncept strani. Se pravi celoten marketinški pristop k zadevi.

    OdgovoriIzbriši