torek, 23. november 2010

Gostovanje vaših spletnih strani

gostovanje vaše spletne strani
Narediti spletno stran, je šele prvi korak v procesu izdelave spletnih strani. Drugi zelo pomemben je, gostovanje vaših spletnih strani. Ponudnikov gostovanja strani je ogromno, cene pa se lahko zelo razlikujejo.
Zakaj je pomembno izbrati dobrega in zanesljivega ponudnika gostovanja spletnih strani?

Google in vsi ostali boljši spletni iskalniki dajejo čedalje večji pomen hitrosti lovdanja spletne strani. Se pravi, če gostujete nekje v Ameriki in se vaše strani dolgo nalagajo, sta dva minusa. Prvi je ta, da se slabše uvrščate med iskalnimi rezultati,, drugi pa seveda slaba volja obiskovalcev, ko morajo čakati, da se strani naložijo. Po nekaterih raziskavah sodeč, se obiskovalci, ki morajo čakati več kot 6 sekund, da se stran naloži, raje obrnejo in iščejo drugje. Če gostujete na slabih, neodzivnih strežnikih, ste deležni ravno tega.

Poleg omenjenih težav, ki lahko nastopijo, je pomembna tudi stabilnost strežnikov. Če gostujete na strežnikih, kjer ponujajo nizkocenovno gostovanje, ste le eden od 10.000, ki čepijo na strežniku in čakajo boljših dni. Če gostuje še kdo s kakšno free Joomlo polno dodatkov, ste sploh zadeli terno. Priložnosti za sesutje serverja kar mrgoli.

Na koncu, ko potegnete črto je pomembno samo to, da stran deluje, je odzivna, se hitro nalaga in je dobro najdena. Vse ostalo je kozmetika. Delujoča spletna stran ter z njo povezani maili, so danes tako pomembni, kot delujoč GSM. Si predstavljate nekaj dni brez mobitela?

Ni komentarjev:

Objavite komentar