petek, 05. november 2010

Igranje pokra na internetu

poker online
Pred kakim desetletjem ali dva, ko računalniki še niso bili tako pomemben del naših življenj, so si ljudje, med drugim, krajšali čas tudi z igranjem pokra po gostilnah. To si bile velike lesene mašine znotraj katerih je tiktakal Intel 286 procesor, vse skupaj pa smo gledali na 14" CRT monitorju.

Kmalu smo ugotovili, da računalniki niso le za zabavo in igranje iger, ampak se jih lahko uporabi še za kaj bolj uporabnega, kot je naprimer posel. Za plačevanje računov preko spletne banke, gledanje videov, športnih prenosov, izobraževanje, branje receptov, izdelavo spletnih strani in še kaj. Več računalnikov pomeni tudi večjo konkurenco, na vseh področjih, predvsem pa pri spletnih rešitvah.

Cena kvalitetne izdelave spletnih strani se giblje od 500 EUR pa vse do 1.500 EUR. Govorimo o predstavitvenih spletnih straneh za podjetja, kot je recimo računovodski servis. Vsak, ki se preživlja z izdelavo spletnih strani, ve kaj vse mora stranki ponudit za tako ceno. Potem pa se najdejo posamezniki, ki za to isto ceno, ali še več, prodajajo vrhunske domene.

Pa smo spet pri igralcih pokra. Okoli tistih, ki so igrali, se je vedno širila neka 'fama', koliko jackpotov si je ta in ta priigral. Vedno je bilo govora samo o dobitkih, nikoli pa o tem, koliko je bilo vloženega. Vendarle je vsak od igralcev, ko je potegnil črto na koncu dneva, vedel koliko je na zgubi. Dobitek, kot je tale na sliki je videl le malokdo.

4 komentarji:

 1. Kakšno zvezo ima poker z domenami in izdelovanjem strani?

  OdgovoriIzbriši
 2. Blef, Pokerface, blef. Tako kot blefirajo igralci pokra, blefirajo prodajalci vrhunskih domen.

  OdgovoriIzbriši
 3. Očitno vlada kriza na trgu domen. Domena datoteke.si, ki se 'prodaja' po 1.990 EUR, je tokrat za pičlih 20 EUR. In jo lahko registrirate bilokje.

  OdgovoriIzbriši
 4. Tudi sam sem opazil, da je domena potekla in najbrž ni edina. Na dolgi rok se verjetno celo splača kupovati domene, jih parkirati in potem po možnosti prodati. Vendar moraš imeti sistem, ne pa se tega stihijsko lotevati. Pravtako tak način zahteva kapital, ki ga večina 'one man bandov' nima.

  OdgovoriIzbriši